Välittäminen on harvinaisuus

Poikkesin joku päivä sitten Helmisimpukka-ravintolassa tankkauksen yhteydessä. Jonossa edelläni olleella rekkakuskilla oli jos jonkinlaista etukorttia ja etuseteliä, joilla hän odotti saavansa alennusta. Asiakaspalvelija totesi hänelle ystävällisesti, että valitettavasti yhdellä kerralla voi hyödyntää vain yhden alennuksen. Rekkakuski tiuskaisi, että on aina ennenkin alennukset saanut ja lähti tarjottimensa kanssa vauhdilla pöytään. Asiakaspalvelijaa selvästi jäi tämä vaivaamaan, mutta hän jatkoi jonossa olevien asiakkaiden palvelemista.

Kun jono oli purettu palasi hän rekkakuskin luokse mukanaan kuitti ja jälleen ystävällisesti selvensi, että hän sai kyllä yhden alennuksen, mutta samasta tuotteesta ei voi antaa useampaa alennusta. Pienen mutinan jälkeen rekkakuski hyväksyi kohtalonsa ja kiitti asiakaspalvelijaa selvennyksestä.

Samankaltaisia tilanteita sattuu päivittäin varmasti kymmeniä ja satoja. Asiakas ja asiakaspalvelija eivät ymmärrä toisiaan ja tilanne päättyy ikävästi. Tässä tilanteessa erityistä oli se, että asiakaspalvelija välitti. Hän välitti siitä, että asiakkaalle ei jäisi väärää käsitystä alennuksista. Hän näki vaivan, että tulosti kuitin uudelleen ja meni selventämään tilanteen asiakkaalle.

Välittäminen ja vaivannäkö ainakin suomalaisissa asiakaspalvelutilanteissa on harvinaisuus.

Jaa kirjoitus:
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *